UKC Tuzla: U posjeti boravili slovenski stručnjaci transplantacijske medicine

by admin
| 10:16

U stručnoj posjeti Klinici za hirurgiju UKC Tuzla danas su boravili stručnjaci iz oblasti bilijarne, laparoskopske i transplantacijske medicine iz Ljubljane, prof. dr. Valentin Sojar i dr. Miha Petrič. Posjeta je bila povod za razgovor o laparoskopskim procedurama u hirurgiji jetre, kao i hiruškim tretmanima bilijarno-vaskularnih anomalija u hirurgiji jetre.

Prof. dr. Sojar je uvaženi stručnjak, sa dugogodišnjim iskustvom, u oblasti bilijarne laparoskopske hirurgije i predsjednik Udruge hirurga Slovenije.

“Bilijarna hirurgija vrlo je značajna oblast u kojoj mi u Sloveniji imamo bogata iskustva i dobre rezultate. Želimo svoja iskustva podjeliti i sa kolegama iz Tuzle”, rekao je prof. Sojar. Također, prof. dr. Sojar tokom današnje posjete govorio je i o iskustvima Slovenije u oblasti transplantacijske medicine. Inače, prof. dr. Velentin Sojar jedan je od uglednih stručnjaka uključenih u eurotransplant i voditelj transplantacijskih aktivnosti u Sloveniji. 

Prof. dr. Zijah Rifatbegović, načelnik Klinike za hirurgiju UKC Tuzla je istakao zadovoljstvo povodom današnje posjete slovenskih stručnjaka Klinici za hirurgiju i istakao da su ovakvi stručni susreti dobra prilika za razmjenu znanja i iskustva.

(TI/ukctuzla)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.