nedjelja, 22 Novembar 2020 13:05

Grad Tuzla dobio vrijednu donaciju za unapređenje tehničkih kapaciteta organa uprave

0101 2020 grad tuzla ljeto

U okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Gradu Tuzli je odobrena donacija informatičke i druge tehničke opreme koja dolazi kao značajna podrška unapređenju tehničkih kapaciteta organa uprave.

Donacija je odobrena nakon uspješne realizacije brojnih edukacija i drugih aktivnosti u okviru MEG projekta, a primarno je namijenjena službama zaduženim za poslove prostornog uređenja i zaštite okoliša. Ukupna vrijednost donacije za Grad Tuzlu iznosi 21.336, 69 KM (bez PDV-a), što uključuje: sedam desktop računara, tri laptopa, jedan laserski daljinomjer, ručni GPS i dron letjelicu opremljenu za standardno i termo-vizijsko snimanje terena i objekata.

Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) je dio Programa saradnje Švicarske u BiH, u oblasti Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Grad Tuzla je jedna od 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave u BiH u kojima se ovaj projekat realizuje.

U okviru MEG projekta, u prethodnom periodu u gradu Tuzli realizovano je nekoliko infrastrukturnih projekata, te obuke za vijećnike, uposlenike gradske uprave, gradskih javnih preduzeća i ustanova i predstavnike organizacija civilnog društva,  sa ciljem poboljšanja sistema upravljanja razvojem, te usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima - saopšteno je iz službi Grada Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu