četvrtak, 19 Novembar 2020 20:22

Zijah Rifatbegović ubjedljivo prvi: Ovo su imena kandidata sa najviše glasova u Tuzli

SDA 5

Centralna izborna komisija BiH danas je objavila podatke sa svih biračkih mjesta u Tuzli, čime su otklonjenje sve nedoumice oko broja stranaka koje će participirati u Gradskom vijeću i imena budućih vijećnika.

Rezultati nude i druge zanimljive podatke, a mi smo se pozabavili pojedinačnim brojem glasova koje su dobili kandidati i sastavili listu top 10 "najpopularnijih" kandidata na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Apsolutni šampion je dr. Zijah Rifatbegović nosilac liste SDA Tuzla. Rifatbegović je dobio čak 2.920 glasova, što je više nego cjelokupni zbir glasova Tuzlanske alternative.

Na drugom mjestu je njegov stranački kolega Šefik Husić sa 2.183 glasa, koji je na listi SDA bio rangiran na 12. mjestu.

Treći je Aleksandar Vujadinović nosilac liste Socijaldemokrata BiH i vijećnik iz prošlog saziva GV Tuzla, koji je dobio 1.767 glasova.

Nositeljica liste SDP BiH i predsjedavajuća u prošlom sazivu GV Tuzla, Nataša Perić, na četvrtom je mjestu sa 1.644 glasa.

Dalje slijede Medina Lolić (SDA) sa 1520 glasova, Mensur Alić (Tuzlanska alternativa) 1504, Nusret Muminović (SDA) 1473, Alen Kapidžić (SDP) 1406, Elvir Bijedić (SDP) 1380 i Nevres Hurić (SDA) 1325.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu