DF predlaže koncentracijsku Vladu TK: Neka sve stranke preuzmu odgovornost!

by admin
| 19:43

Kao rezultat teške socijalno-ekonomske situacije na području Tuzlanskog kantona, Demokratska fronta poziva sve političke stranke na formiranje koncentracione Vlade TK, saopćeno je iz ove stranke.

 

-Smatramo da sve političke stranke koje učestvuju u radu Skupštine TK, moraju preuzeti odgovornost za stanje u kojem se nalazi naš kanton. Imajući u vidu ozbiljnost stanja, mislimo da nije trenutak za političke igre nego za suočavanje sa stanjem uzrokovanim kriminalom, korupcijom i katastrofalnim privatizacijama tokom posljednjih dvadeset godina, navodi se u saopćenju.

 

Dodaje se da “Demokratska fronta neće biti dio bilo koje većine ukoliko nije riječ o koncentracijskoj Vladi TK,  čiji će jedini zadatak biti da danonoćnim radom u iduće četri godine spasi kanton od dalje kataklizme koja se bliži”.

 

-Uvjereni smo da će sve odgovorne i patriotske političke stranke prihvatiti naš poziv i da ćemo čim prije bez uslovljavanja svi zajedno pristupiti što hitnijem formiranju funkcionalne vlasti, ističe se u saopćenju.

 

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.