Tuzla City osvojio samo bod protiv “desetkovanog” Širokog Brijega

by nedim
| 15:09

Široki Brijeg je danas potpuno desetkovan stigao na gostovanje Tuzla Cityju, pošto je ogroman broj njegovih igrača bio pozitivan na korona virus, ali su golobradi mladići iz juniorskog tima uz podršku petorice iskusnijih uspjeli pružiti jako dobru partiju.

U jednom su trenutku imali i vodstvo, pošto je Mirsad Ramić u 75. minuti postigao autogol, ali se Tuzla City ipak 30 sekundi poslije uspio vratiti i poravnati na 1:1 preko Voje Ubiparipa. To je bio i konačan rezultat utakmice.

Mogao je City do potpunog preokreta u 81. minuti, ali ovaj put Ubiparip pogađa stativu gola Zlomislića.

Nukić je u 90. minuti imao sjajnu priliku da donese potpuni preokret Tuzla Cityju, ali je loše šutirao iz odlične pozicije.

Do kraja nisu viđena nova uzbuđenja, samim tim ni pogoci, te je završilo neriješeno 1:1.

Široki Brijeg je tako uspio ostati ispred današnjeg rivala na tabeli, pošto je petoplasirani sa 18 bodova, jednim više od Tuzla Cityja, koji je odmah iza.

Tuzla City – Široki Brijeg 1:1 (Ubiparip 76’ / Ramić 75'ag)

Stadion Tušanj. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Žuti kartoni: Đerić, Rustemović (Tuzla City); Stanić (Široki Brijeg).

Tuzla City: Fejzić, Duraković, Barišić (Kostić), Morris, Đerić (Ramić), Nikolić (Badji), Rustemović, Nukić, Maksimović, Crnkić, Ubiparip.

Široki Brijeg: Zlomislić, Medić, Lasić, Martić, Miletić, Tokić (Baketarić), Planinić, Marić, Stanić, Drmač (Mustapić), Ikić (Marić).

(Tuzlainfo.ba)