Dobra utakmica na Tušnju: Tuzla City slavio u tuzlanskom derbiju

by nedim
| 17:59

Foto: Sport1

Fudbaleri Tuzla Cityja su u 9. kolu Premijer lige BiH u gradskom derbiju na Tušnju sa 2:1 savladali Slobodu.

Tuzla City je od samog početka nametnuo svoj stil igre i kontrolisao utakmicu, a prvu priliku je imao u 4. minuti. Tada je udarac Huse Karjaševića odbranio Adnan Golubović.

U 12. minuti je ozbiljno priprijetila i Sloboda, ali udarac Maksimovića nakon dodavanja Husejinovića zaustavlja Muminović. Bio je to traljav šut Maksimovića.

Minut poslije Tuzla City dolazi do vodstva i to preko Nermina Crnkića. Njemu je asistirao Hrvoje Barišić, a ofanzivac tima iz Simin Hana šalje loptu iza leđa Golubovića za 1:0.

Nakon toga je Sloboda zaigrala nešto otvorenije, ali je i domaći tim nastasvio ozbiljno prijetiti gostujućem golu i gledali smo jako dobar meč.

Abid Mujagić je bio u šansi u 36. minuti, ali je njegov dobar udarac zaustavio Muminović. Sloboda je u finišu prvog dijela napadala i vršila pritisak, ali nije uspjela doći do poravnanja.

Sjajan fudbal smo gledali i na otvaranju drugog poluvremena, Maksimović je u 55. minuti propustio veliku priliku, ali se za promašaje iskupio u 59. kada nakon ubačaja Dženisa Beganovića nekako uspijeva ugurati loptu u gol sa svega nekoliko metara. Bilo je to 1:1.

Nije dugo trajala radost momaka Gradimira Crnogorca, pošto Nalić u 63. minuti na teren šalje Voju Ubiparipa, koji već nakon tri minute postiže gol i vraća prednost Tuzla Cityju na 2:1.

Centrirao je tada s lijeve strane Rugašević, loptu je na drugoj stativi spustio Ramić, a Ubiparip ju je u padu glavom poslao u gol.

Novu šansu je u 70. minuti imao Maksimović, ali ovaj put nije bio precizan i ostalo je 2:1.

Nakon toga Nalić iz igre izvodi Ramića i uvodi veznjaka Dejana Maksimovića, te tako pokušava zatvoriti meč.

Ipak, u 80. minuti Sloboda nakon prekida dolazi do izvrsne prilike, ali mladi Kurtalić nije uspio poslati loptu u gol nakon centaršuta Husejinovića.

Do kraja nije bilo promjene i Tuzla City je upisao nova tri boda, te ih sada ima ukupno 16 i na trećem je mjestu.

Sloboda je ostala na 10 i osmoplasirana je.

Tuzla City – Sloboda 2:1 (Crnkić 13’, Ubiparip 66’ / Maksimović 59’)

Tuzla City: Muminović, Barišić, Crnkić (Badji), Karjašević (Rustemović), Kojić, Đerić (Ubiparip), Nikolić, Nukić, Rugašević, Džafić i Ramić (D. Maksimović).

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, Beganović, Husejinović, Tomašević, Kurtalić (Hasukić), Kadrić (Osmić), Maksimović, Mujagić (Ristić) i Beganović.

(TI/SCSporrt)