sda desktop gif 2

petak, 25 Septembar 2020 15:51

Zajednička press konferencija: Tuzla City i Sloboda najavili tuzlanski derbi

2509 tuzla city

Uoči nedjeljne utakmice Tuzla City - Sloboda održana je zajednička press-konferencija na kojoj su prisustvovali trener i kapiten Slobode Gradimir Crnogorac i Amar Beganović, te strag domaćina u ovoj utakmici Zlatan Nalić i veznjak Nemanja Nikolić.

Trener Slobode Gradimir Crnogorac je pred nedjeljni derbi izjavio:

– Znamo da nas očekuje teška utakmica u nedjelju, dobro smo skautirali protivnika, znamo da je to dobra ekipa s visokim ambicijama, ali imamo mladu i poletnu ekipu koja se može svakom suprotstaviti. Svi igrači su spremni i dat će maksimum kao što je to bilo i u prethdnom utakmicama. Vidjeli ste protiv Sarajeva da nemamo respekta prema nikome, mislimo o sebi i nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru i borbenu utakmicu i da će rezultat biti u našu korist, kazao je Crnogorac.

Kapiten Beganović je pohvalio Nalićev tim:

– Radi se o skupu jako dobrih individualaca, o ekipi koja možda ima najveći budžet u Premijer ligi. Međutim, mi imamo svoje adute, dovoljan kvalitet da se svakome suprostavimo.

Zlatan Nalić je o duelu sa svojim bivšim klubom, rekao:

– Što se tiče utakmice koja nas očekuje, nazvali ste je derbi, a odmah znate šta znači derbi. Sve su opcije moguće, to su specifične utakmice. Ako mene pitate, to je za mene takmičarska prvenstvena utakmica i kao takvoj pristupam. Prvenstveno je to utakmica za bodove, te jedan segmenat našeg puta ka krajnjem cilju, kazao je Nalić.

Novinare je zanimalo hoće li biti emocija kod njega:

– Normalno da hoće. To je klub koji sam trenirao i klub koji je dio moje porodične tradicije. Emocije postoje, ali ja sam uposlenik FK Tuzla City. Moj jedini cilj je osvojiti tri boda.

Istakao je i značaj publike:

– Utakmice bez publike neke klubove je oštetilo a nekima je to pomogle. Klubovi koji imaju armiju navijača su oštećeni… Na primjer u Švedskoj ligi manji klubovi su dosta uspješniji jer nisu baš ovisni o armiji navijača. Veliki imaju problema, jer su im navijači 12-ti igrač. Meni navijači nedostaju, volim kada ‘kuha’ sa svih strana. Nažalost, sada ih neće biti, to će biti veliki hendikep za cijelu utakmicu, naglasivši kako je njegov tim kompletan u koji se vratio Barišić poslije suspenzije.

Veznjak Nemanja Nikolić je o tuzlanskom derbiju kazao:

– Drago mi je što ću biti dio jednog ovakvog derbija. Derbi budi posebne emocije, očekujem da nam te dodatne emocije pomognu i da osvojimo tri boda. Jedan od tri u državi uz onaj u Sarajevu i Mostaru. Želimo dati maksimum i pokazati da smo bolja ekipa od Slobode. U našem DNK je pobjeda i takav nam je menatalitet, rekao je Nikolić koji je istakao kako na plavu svlačionicu poraz u Banjoj Luci nije uticao i da su svi uzbuđeni i da je jedva čekaju utakmicu.

Utakmica na Tušnju se igra u nedjelju od 18 sati.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu