Agora centar: ”Dani otvorenih vrata” i sedmu godinu za redom

by admin
| 14:47

Agora centar će u periodu od 26. novembra do 4. decembra 2014.godine organizovati manifestaciju ”Dani otvorenih vrata”. Tokom osmodnevnih aktivnosti Agora centar će, i ove godine, ponuditi građanima različite sadržaje iz oblasti likovne umjetnosti, književnosti, kreativnog rada, te građanskog obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Ovu tradicionalnu manifestaciju, organizujemo sedmu godinu za redom i ona predstavlja pozitivan primjer uključenosti lokalnog stanovništva u kreiranje sadržaja u skladu sa potrebama lokalne zajednice.Sama manifestacija omogućava stvaranje prilika za promociju rada lokalnog stanovništva koje se profesionalno ili amaterski bavi kulturnim i stvaralačkim radom, te promociju društvenih centara kao mjesta dostupnih za sve građane koji se žele baviti razvojem kulturnih sadržaja. Nastojimo doprinijeti unapređenju kulture življenja u lokalnoj zajednici kroz promociju kulture, kulturnog stvaralaštva i cjeloživotnog učenja, kaže Sabina Sinanović Ćatibušić, izvršna direktorica UG Agora.

Program manifestacije baziran je na promociji otvorenog obrazovanja, cjeloživotnog učenja i procesa koji potpomažu razvoj lokalne zajednice, a na čijim načelima se temelji i rad centra.

”Dani otvorenih vrata” će biti otvoreni u srijedu 26. novembra 2014. godine, sa početkom u 16:00 sati, likovnom izložbom Emira Hamzića.

Pozivamo Vas, da nam se tokom ovih osam dana pridružite, i u ugodnoj atmosferi saznate više o našem radu u zajednici, idejama i ljudima koji čine Agoru.

Događaj organizuje Udruženje građana “Agora” društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje, uz podršku Olof Palme International centra, ABF, Fondacije tuzlanske zajednice, Grada Tuzle i BH Telecoma.

(TI)