sda desktop gif 2

četvrtak, 24 Septembar 2020 18:00

Panonska jezera u Tuzli: U petak zvanično završava ljetna sezona

3108 panonsko

Obzirom na vremensku prognozu sa naglim vremenskim promjenama za predstojeći vikend, niske jutarnje i dnevne temperature, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika će u petak 25.septembra 2020.godine zvanično završiti ovogodišnju ljetnu sezonu.

Panonska jezera će od subote 26.09.2020.godine biti otvorena svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07h-19 h., ali ne i za kupanje, obzirom da će biti završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima. Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka “Vrtić” je od 10-18 sati sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.

Ovogodišnja ljetna sezona je realizovana u teškim uslovima primjene svih mjera protiv širenja virusa Covid19, kao što su smanjenje kapaciteta prijema gostiju kompleksa za 60%, osiguranje provođenja mjere sigurnosnog razmaka sa redarskom službom, neprekidna dezinfekcija hlorom slane vode i stalne dnevne dezinfekcije jezerskih plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara.

Sav rad je bio usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku, nakon dužeg vremena provedenog u karantinu tokom prvog talasa pandemije virusa Covid19, gosti sigurno i ugodno osjećaju, da se riješe stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi i da se odmore uz primjenu svih preventivnih mjera koje su obezbijeđene na kompleksu Panonskih jezera. Isto tako, glavni cilj je bio da se sačuva djelatnost za budući rad, zadržavanje postojećih radnih mjesta i zapošljavanje značajnog broja sezonskih radnika, zadržavanje svih visokih standarda boravka naših gostiju na kompleksu slanih jezera i brenda grada Tuzle kao jednog od najznačajnijih turističkih odredišta BiH, saopšteno je iz Uprave JKP Pannonica doo Tuzla.

JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim svojim gostima, građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili Tuzlu i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH ali i susjednih zemalja (Srbija, Hrvatska), dajući na taj način vjeru u budućnost daljeg razvoja turizma kao značajne privredne grane u razvoju grada Tuzla, TK i BiH.

Pozivamo građane da dio svog slobodnog vrijeme provedu i ove jeseni u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim stazama projekta “Panonika-Zdravo srce Tuzle”, poručili su iz JKP Pannonica doo Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu