sda desktop gif 2

utorak, 22 Septembar 2020 09:57

Postavljeni jasni ciljevi: HDZ BiH Tuzla održao sastanak sa kandidatima za GV Tuzla

2209 hdz tuzla

Nakon što je predstavljena lista HDZ BiH Tuzla za Gradsko vijeće Tuzla, upriličen je i zajednički susret svih kandidata. Postavljeni su jasni ciljevi do kojih će trebati doći upornim radom i zalaganjem, a upravo tako su i djelovali predstavnici HDZ BiH u protekle četiri godine kako u gradskom vijeću tako i kroz rad u mjesnim zajednicama - saopštili su iz ove stranke.

„Kampanja Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla je uvijek pozitivna, tako da i kandidati nakon par sastanaka okruženi ljudima s istim dobrim namjerama i težnjom za kvalitetnijim životom dobivaju jedan zanimljiv entuzijazam koji se sve više jača i obećava dobar izborni rezultat“, rekao je Nikica Vidović, predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

Nastavak borbe za Statut grada, kao pravnom temelju funkcioniranja, razvitak svih 40 mjesnih zajednica u našem gradu, bit će jedni od glavnih ciljeva budućih gradskih vijećnika.

„Kada to rješimo moguć je prostor za investicije i novac koji nije samo izdvojen iz proračuna grada. Počeo bi dodatni razvitak i investiranje u grad. Svjesni smo da grad Tuzla nema novac za ozbiljan razvoj putnih, vodovodnih i ekoloških projekata, a već godinama se čeka i poboljšanje zdravstvene skrbi u mnogim mjesnim zajednicama. Mora se otvoriti prostor za lokalne zajednice da sa svojim konkretnim razvojnim idejama predstave domaćim i međunarodnim organizacijama i investitorima kako bi se veliki idejni projekti realizirali. Veliki oslonac u projektima za naše male sredine možemo sigurno naći u našoj dijaspori“, istaknuo je Vidović.

Kandidati HDZ BiH za Gradsko vijeće Tuzla svjesni su da je pred njima sada velika odgovornost, ali tu odgovornost žele prihvatiti kao dodatni motivirajući izazov.

„Svi smo svjesni negativnih vibracija na prostoru BiH i velika je borba pred nama, ali smo svjesni da je Tuzla naš grad, da ovdje želimo ostati i stoga s pravom tražimo kvalitetniji život. Imamo sreće što ljudi razumiju naša nastojanja i spremni su nas podržati stoga i njihovo povjerenje želimo opravdati. Samo želimo raditi za dobrobit Tuzle i za dobro svakog čovjeka“, zaključio je Nikica Vidović.

Gradski vijećnici su već godinama gotovo u svakodnevnom kontaktu s ljudima, ali i gradskim vlastima u čijim je rukama proračun kroz koji se realiziraju projekti. Zbog toga je iznimno važno da se u Gradskom vijeću Tuzla čuje glas HDZ BiH odnosno glas naroda i njihove ideje i potrebe - saopšteno je.

Trideset i dva kandidata bit će na listi HDZ BIH za Gradsko vijeće Tuzla. Nositelj liste je Nikica Vidović. Slijede ga Jasminka Mijatović, Dražan Vilušić, Maja Pođanin, Dejan Kovačević, Božo Jurić, Dragana Banović, Goran Stojak, Martina Miljanović, Anto Jurić, Marina Stjepanović, Blaško Topalović, Lucija Mazić, Stjepan Božić, Stjepan Ivaković, Magdalena Vidaković, Dejan Banović, Smilja Andrić, Mario Stojak, Dragan Đaković, Ljubica Šimić, Marko Mrkonjić, Tamara Tufekčić, Božo Josić, Marko Divković, Jadranka Biro, Darko Marinović, Janja Vasilić, Božo Stjepić, Darko Jovanović, Snježana Tokić, Dragan Crvenković.

(Tuzlanfo.ba)

 


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu