FK Sloboda: Jesenji dio prvenstva završili neslavno, slijedi li zimsko „pospremanje“!

by admin
| 20:35

Jesenji dio prvenstva u okviru Premijer lige BiH, FK Sloboda je današnjim porazom od Sarajeva (0:2) završila na 14. mjestu sa osvojenih 12 bodova i postignutih tek devet golova.

Ovakav učinak „crveno-crnih“ su malo objektivniji posmatrači tušanjskih prilika mogli i očekivati, već nakon pogleda na sastav ekipe sa kojom je tada raspolagao Denis Sadiković, koji je i pored brojnih problema sa kojima se susretao, očigledno iz nje izvlačio maksimum.

Međutim, upravni odbor kluba sa Tušnja, te Saša Vugladalić (valjda sportski direktor) su podcijenili rang takmičenja u koji su se „crveno-crni“ sa ovom sezonom vratili, te sa nestručnim procjenama potrošili planirani budžet, a za uzvrat dobili ispodprosječnu nogometnu ekipu.

Nakon 15 odigranih kola, jedno je sigurno. Slobodi pod hitno trebaju prava pojačanja na terenu, stručniji kadrovi kada je u pitanju sportski menadžment, pa zašto ne i novi trener, jer sadašnji dvojac Casimiro-Perduv na Tušanj nije donio ništa novo, a klupsku kasu uključujući plate i smještaj itekako koštaju.

Slobodu na proljeće očekuje teška borba za opstanak jer i konkurenti neće sjediti skrštenih ruku. Zimsko pospremanje na Tušnju mora početi odmah. Naš je prijedlog je da se krane od  „prodavača magle“ Saše Vugdalića, a šansa da nekome ko će kvalitentije obavljati ulogu klupskog „dirigenta“ i klupska sredstva koje donose uprava i sponzori usmjeravati u igrače, trenere, pripreme… koji će Slobodu na proljeće pomjeriti iz donjeg dijela tabele.

(Tuzlainfo/N.Ć.)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.