Poslovni uspjeh TTU Tuzla: Isporučen veliki rudarski transporter za RMU Banovići

by admin
| 16:24

Povodom okončanja posla i pripreme za isporuku pogonske stanice kao posljednjeg segmenta rudarskog transportera za Rudnik mrkog uglja Banovići, ministar industrije energetike i rudarstva Mulaga Fejzić je posjetio danas Tvornicu transportnih uređaja (TTU) u Tuzli.

Kako je tokom posjete istaknuto radi se o, s tehničkog aspekta, iznimno kompleksnom uređaju, a koji je samo jedan u nizu proizvoda u paleti ponude TTU-a.

Prethodno su Rudniku otpremljeni ostali dijelovi, a za sutra je planiran transport ovog posljednjeg elementa, čime će biti kompletiran transporter instalisane snage 2×75 KW, ukupne dužine 600 metara, širinom transpotne trake 1000 milimetara i ukupnog kapaciteta 200 tona po satu.

„Zadovoljstvo je prisustvovati ovom uspješno okončanom poslovnom poduhvatu, čime su menadžment, inžinjeri, tehničari i uopšte svi uposleni u TTU još jednom dokazali svoju stručnost s jedne i pouzdanost s druge strane, bez obzira o koliko se kompleksnom zadatku radilo”, istakao je ovom prilikom ministar Fejzić, podsjećajući da se okončanje ovog posla dešava istovremeno sa okončanjem procedure i dobijanja certifikata ISO 9001:2008.

Iako se radi o veoma složenom uređaju, značajno je istaći da je TTU na ovaj zadatak u potpunosti odgovorio u zadatom roku – saopšteno je iz Odjela za informisanje Vlade TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.