TK: Vlada platila zdravtsveno osiguranje radnicima Dite, Konjuha, Resod-Guminga i Poliolhema

by admin
| 10:53

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na odluku o odobravanju iznosa od 38.962,00 KM kao pomoć privrednim društvima koja nisu u mogućnosti da za svoje zaposlenike obezbijede pristup pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, kao i zaposlenicima koji ovo pravo ne mogu ostvariti putem JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

 

Tako će, prema ovoj odluci, kojom je obuhvaćen period od 7. marta do 7. decembra ove godine, za uposlenike privrednog društva “Dita” d.d. Tuzla biti odobreno 9.418,50 KM, za “Konjuh” d.d. Živinice 28.899,50 KM, za “Resod-Guming” 563,50 KM, a za “Poliolhem” Tuzla 80,50 KM.

Odlukom je obuhvaćen period od 7. marta do 7. decembra 2014.

Kantonalna Vlada odobrila je danas i 4.498,80 KM za uplatu doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje radi nesmetanog pristupa zdravstvenoj zaštiti u obimu koji se obezbjeđuje nosiocima osiguranja i članovima porodice nosioca osiguranja, odnosno za 484 zaposlenika u privrednim društvima “Dita” d.d. Tuzla, “Konjuh” d.d. Živinice, “Poliolhem” Tuzla i “Resod-Guming” Tuzla za period od 7. do 31. decembra tekuće godine.

(TI/Fena)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.