FK Sloboda: Sarajevo dočekuju bez “pola tima”, upitan i Kuduzović!

by admin
| 9:30

Utakmicu sa starim rivalom sa Koševa, tuzlanski „crveno-crni“ dočekuju sa mnogo problema. Pored loše forme, neefikasnosti i zaboravljene utakmice kada su posljednji put slavili, izabranici Alfreda Casimira FK Sarajevo dočekuju sa dodatnim nedaćama.

Od ranije je poznato da stručni štab Slobode neće moći računati na usluge četvorice prvotimaca (Mujić, Salihović, Janković i Šećerović), a Casimiro i Perduv su se pred utakmicu sa Sarajevom susreli sa novim problemom.

Iskusni lijevi bočni, Elmir Kuduzović, zbog bolesti je propustio nekoliko treninga i njegov nastup u nedjelju je pod velikim znakom pitanja. Kuduzović je u prošlom kolu u Bijeljini zadobio snažan udarac u glavu zbog kojeg je prije vremena napustio meč protiv Mladosti. Oporavak je trajao kratko, te se vratio treninzima, ali je u međuvremenu zbog bolesti ponovo van stroja.

U posljednjih osam utakmica Sloboda je pod vodstvom portugalskog trenera osvojila tri boda bez i jedne pobjede, sa svega postignuta tri gola. Sloboda trenutno zauzima 13. poziciju sa osvojenih 12 bodova, dok je Sarajevo treće sa 29 bodova.

Utakmica je na programu  u nedjelju 23. novembra sa počekom u 13 sati.

(Tuzlainfo) / Foto by fksloboda.ba