Donacija: Novi prozori u Dnevnom centru “Zemlja djece”

by admin
| 12:01

Grad Tuzla bio je nova stanica velikog putovanja humanitarne kampanje Jana – Voda s porukom, točnije Udruženje ‘’Zemlja djece’’.

Ova udruga već gotovo 20 godina realizira svoju misiju pružanja organizirane pomoći djeci u nevolji, bez obzira na njihovu rasnu, nacionalnu, vjersku, spolnu ili bilo koju drugu vrstu društvene pripadnosti.

Upravo zbog činjenice da je cjelokupan projekt Jana – Voda s porukom opredijeljen gradnji društva jednakih mogućnosti i potpori onima koji provode takve aktivnosti, Jana je inicirala donaciju ovoj udruzi u vidu nabavke i ugradnje novih prozora za glavnu radnu sobu u kojoj borave djeca.

-Učešće u kampanji Jana- Voda sa porukom je za nas novo iskustvo i moram reći da je cijeli mjesec bio u znaku Jane i obilježen sakupljanjem virtuelnih kapljica, u čemu su učestvovali djelatnici našeg udruženja, volonteri, djece, ali i svi naši prijatelji. Donaciju smo odlučili usmjeriti na obnovu infrastrukture našeg Dnevnog centra, odnosno renoviranje starih prozora u učionici, kako bi boravak i rad djece bio ugodniji. Zgrada u kojoj borave djeca je  stara i svi smo jako sretni i zahvalni zbog donacije koja je došla u pravom trenutku – na pragu zime – kazala je koordinatorica Melisa Grebović.

U proteklih sedam mjeseci građani Bosne i Hercegovine svojim su aktivnim prikupljanjem humanih kapljica uz Janu – Vodu s porukom donacijama pomogli šest udruženja i neprofitnih organizacija:  NVO altruist ‘’Svjetlo’’ iz Sarajeva, udrugu Pomozi.ba, Centar ‘’Duga’’ iz Novog Travnika, udrugu ‘’Nova Generacija’’ iz Banje Luke, Dječji dom Mostar i udruzi ‘’Zemlja djece’’ iz Tuzle.

U toku je prikupljanje humanih kapljica za Udrugu građana oštećenog sluha i govora USK iz Bihaća.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.