Karate prvenstvo BiH za mlade u Mejdanu: Prvog dana takmičenja za „Tuzla Sinbru“ četiri medalje

by admin
| 10:40

U Maloj dvorani SKPC “Mejdan” u Tuzli u subotu i nedjelju 15.-16.11.2014. godine se održava 21. Državnom prvenstvu za kadete, juniore, i U-21, a tehnički organizator prvenstva je KBS “Tuzla-Sinbra”.

Prvog dana je održano takmičenje za juniore i juniorke u borbama pojedinačno, i katama ekipno i pojedinačno, a nastupila su 53 kluba iz Bosne i Hercegovine sa 205 takmičara.

U konačnom skoru najuspješnije ekipe prvog dana prvenstva su Sveučilišni karate klub “Neretva” Mostar, i KBS “Tuzla-Sinbra” koji djele prvo mjesto sa 9 osvojenih bodova, dok je na trećem mjestu KK “Zrinjski” iz Mostara. 

Ekipni prvaci Bosne i Hercegovine u katama su KBS “Tuzla-Sinbra” u muškoj, i KK “Internacional” Zenica u ženskoj konkurenciji. 

KBS “Tuzla-Sinbra” je prvog dana osvojio ukupno 4 medalje, i to 1 zlatna, i 3 srebrene medalje.

Zlatne medalje je osvojio muški tim u stastavu: Jasmin Agić, Amar Hadžimustafić i Riad Čolo, a srebrene: Azra Bašić, juniorke borbe -59 kg, Riad Čolo, kate juniori i Ženski kata tim u stastavu: Azra Bašić, Lejla Bašić, i Belma Omerović.

Drugog dana takmičenja su na programu mečevi kadeta i mlađih seniora (U-21) za koje je prijavljeno 305 takmičara. Takmičenje počinje u 10 sati – saopšteo je iz Tuzla Sinbre.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.