Civitas: Učenicima u Tuzlanskom kantonu donirano 2090 udžbenika

by admin
| 10:20

Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava “Civitas”, uz podršku i u saradnji sa Uredom za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu, obezbijedio je sredstva za štampanje 2090 udžbenika i didaktičko-metodičkog materijala za nastavu građanskog obrazovanja, koji su danas donirani osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je, u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona organizovalo potpisivanje ugovora o donaciji udžbenika. Ugovor su potpisali prof. dr. Mirsad Kunić, ministar i  Ivana Kešić, program menadžer Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava “Civitas”. Svečanom činu, potpisivanja ugovora, su prisustvovali  i predstavnik Ureda za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu, kao i direktori ustanova obrazovanja koji su preuzeli udžbenike i didaktičko-metodičke materijale.

Ministar, Mirsad Kunić se zahvalio Obrazovnom centru za demokratiju i ljudska prava “Civitas”, kao i Uredu za odnose s javnošću Američke ambasade u Sarajevu na donaciji, te je  kazao:

„Danas smo svjedočili svečanom činu uručivanja donacije u vidu udžbenika i priručnika za izvođenje nastave građanskog obrazovanja. Svaka uložena marka u obrazovanje, bilo za udžbenike ili renoviranje školskih objekata je veoma značajna, prije svega za učenike koji pohađaju te škole, za nastavnike, roditelje, ali i za širu zajednicu.“

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.