četvrtak, 13 Avgust 2020 17:42

Karavan mira: Mladi iz cijele BiH jučer u Tuzli realizovali niz aktivnosti

1308 mladi

U Tuzli su jučer boravili mladi iz cijele BiH u sklopu projekta Karavana mira.

Projekat Karavan mira je inovativni međuetnički program profesionalnog usavršavanja za mlade starosne dobi od 18 do 25 godina kojeg finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, a implementira udruženje Big Ben Centar Tuzla u saradnji sa partnerskom organizacijom Centrom za razvoj obrazovnih i kulturnih resursa iz Tuzle. Tokom Karavana mira učesnici će steći potrebna znanja i vještine kako da planiraju i implementiraju manje projekte u svojim lokalnim zajednicama.

U Tuzli su učesnici na Međunarodni dan mladih imali izuzetno bogat i dinamičan program. Na okruglom stolu su ih u jutranjim satima ugostili Centar za ekologiju i energiju i Let’s do it, Tuzla. Poslije okruglog stola, učesnici su imali radnu akciju čišćenja u samom centru Tuzle te su poslali važnu poruku mladima na Međunarodni dan mira: Izuzetno je važno da se mladi uključe u borbu za okoliš i očuvanje planete.

Nadalje, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa glavnim znamenitostima grada budući da ih je Sanja Dukić, koordinator Američkog kutka Tuzla, provela kroz grad te sa njima provela dva sata u oblisku. Na kraju obilaska, učesnici su pustili bijele, biorazgradive balone, kao poruku mira sa vjerom u bolju budućnost svih naroda u BiH.

Konačno, učesnici su sa koordinatoricom i jednom od najaktivnijih volontera tokom pandemije COVID iz grupe Jedni za druge, Eminom Imamović, imali radionicu tokom koje su na konkretan način učili koji su to osnovni elementi projekta i kako da definiraju problem prilikom pisanja projektnog prijedloga.

Na kraju ovako dinamičnog dana, učesnici su uživali u kafe baru Sloboda jer TUZLA JE SLOBODA!
Karavan mira ide dalje u Bijeljinu, Doboj, Brčko i Sarajevo a do kraja decembra 2020. učesnici će implementirati projekte u svojim lokalnim zajednicama.

BRAVO MLADI IZ CIJELE BIH!

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu