Kampanja Fondacije tuzlanske zajednice: U “Potrazi za blagom” prikupljeno više od 10. 000 KM

by admin
| 14:11

Promotivni događaji, simbolično nazvani ”Potraga za blagom”, u Tuzli, Lukavcu, Srebreniku, Živinicama i Kalesiji, a koje je Fondacija tuzlanske zajednice  organizovala kao drugi dio kampanje ”Budi junak svoje zajednice”, bili su više nego uspješni.

-Uz prikupljanje značajnih sredstava, ”potrage” su promovisale pozitivne vrijednosti mladih aktivista, individualnih donatora i biznisa koji su se uključili u osnaživanje mladih i zajednice u kojoj žive – istakao je Emir Bašić, menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice.

Uključivši 22 formalne i neformalne grupe mladih iz ovih pet općina, zatim 19 biznisa sa 26 lokalnih poslovnica, te više od 300 individualnih donatora, Fondacija tuzlanske zajednice ostvarila je zacrtani cilj zajedničkog osnaživanja mladih i lokalne zajednice.

Sa 5.350 KM koje su donirali predstavnici privrednog sektora i 5.180 KM od individualnih donatora i uz sredstva koja je obezbijedila Fondacija, 22 projektne ideje mladih biće podržane sa ukupnim iznosom od preko 30.000 KM.

Fondacija tuzlanske zajednice, u okviru svog programa Omladinska banka, od 2012. godine radi sa mladima u ovih pet opština, a kampanju “Budi junak svoje zajednice”, su podržali i Vlada Tuzlanskog kantona, te općinske administracije Lukavca, Srebrenika, Kalesije i Živinica.

Kampanja će svoje „finale“ imati 05.12.(Međunarodni dan mladih) u Tuzli, kada je planirana konferencija pod nazivom “Ja sam junak svoje zajednice”. Konferencija će biti još jedna prilika za prezentovanje uspješnih priča podržanih mladih aktivista, kao i filantropa koji su prepoznali vrijednost ulaganja u mlade.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.