ponedjeljak, 10 Avgust 2020 08:07

Marokanac uhvaćen u krađi u Tuzli, određena mu deportacija

01012018 lisice 2

PS Tuzla je u subotu zaprimila prijavu da je na području Grada Tuzla izvršeno krivično djelo Teška krađa (otuđenje torbe sa novcem i dokumentima od ženske osobe) nakon čega se NN počinilac udaljio u nepoznatom pravcu.

- Radeći na rasvjetljavanju navedene prijave policijski službenici PS Centar su pronašli i lišili slobode mogućeg izvršioca, radi se stranom državljaninu koji je po uočavanju policijskih službenika od sebe odbacio navedenu torbu. O svemu je upoznat dežurni tužilac, a u službenim prostorijama izvršena je kriminalistička obrada, kojom prilikom je kod navedenog lica pronađen mobilni telefon čija je krađa prijavljena istog dana u PS Istok. Nakon kompletiranja predmeta prema Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće upućeni adekvatni izvještaji - saopštili su iz PU MUP-a Tuzla.

U saradnji sa Službom za poslove sa strancima Terenski ured Tuzla utvrđeno je da se radi o M.A.Y., rođ. 2000.godine, državljanin Maroka, kojem je od strane Službe za poslove sa strancima izdato Rješenje o deportaciji sa teritorije BIH, te je imenovani službenim vozilom sproveden do Imigracionog centra Blažuj na dalje postupanje.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu