subota, 08 Avgust 2020 07:18

LJekarska komora TK: Nove mjere bi ubrzo trebale dati rezultate u borbi sa Covid infekcijom

2606 ljekarska

Predstavnici Ljekarske komore TK su u prostorijama Minstarstva zdravstva TK održali su sastanak sa predsjednikom Kriznog štaba pri Ministratsvu zdravstva TK, sa  ciljem prevazilaženja postojećeg stanja porasta broja novoboljelih sa Covid 19 infekcijom na području TK koji se događa poslednjih 20 tak dana.

Predložene su nove mjere nadzora poštivanja ranijih preporuka i naredbi kriznih štabova.

- Ljekarska komora TK podržava nove mjere i preporuke Kriznog štaba za pojačani nadzor i kontrolu poštivanja mjera i podizanja prijava za prekršioce i nepoštivaoce ovih mjera. Uvjereni smo da će dosadašnje i novopredložene mjere ubrzo dati vidljivije znake poboljšanja stanja i dovođenja Covid infekcije na kontrolirani nivo sa kojima će zdravstveni radnici moći  obavljati i ostale zdravstvene usluge našem stanovništvu - istakli su iz Ljekarske komore TK.

Ljekarska komora TK je tokom jula mjeseca 2020. godine održala, do sada prvi puta, elektronsku sjednicu Skupštine Komore.

Usvojeni zaključci na Skupštini Komore, Finansijski izvještaj za 2019. godinu i Plan rada i Fanansijski plan za 2020. godinu, će omogućiti nastavak rada i aktivnosti organima Komore u stanju opterećenosti Covid infekcije u BiH.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu