petak, 07 Avgust 2020 13:35

FK Sloboda obilježila 21. godišnjicu od smrti Mustafe Hukića, a zaboravila godišnjicu Fahrudina Avdičevića

0708 huka

Na današnji dan prije 21 godinu FK Sloboda, Tuzla i širi prostor koji je poznavao Mustafu Hukića Huku, ostali su bez jednog od najboljih fudbalera koje je ikada iznjedrio Tušanj.

Mustafa Hukić - Huka tog kobnog 7. avgusta 1999. godine izgubio je život u saobraćajnoj nesreći u blizini Devetaka kod Lukavca. Vijest o ovoj tragediji šokirala je ne samo Tuzlu, nego cijeli fudbalski region koji je odlično poznavao našeg Huku.

Povodom 21. godišnjice od tragične smrti velikog čovjeka, fudbalera i trenera koji je bio ponos Tuzle i BiH, članovi Uprave, stručni štab i fudbaleri posjetili su mezar legendarnog fudbalera.

Mustafa Hukić - Huka istinska je legenda Crveno - crnih. Svoje prve fudbalske korake napravio je na Tušnju, bio je najmlađi kapiten u istoriji Kluba, a za Crveno - crne odigrao je preko 500 utakmica. Njegova majstorska igra, dobrota i otvorenost bili su poznati širom bivše države, a nakon uspješne igračke karijere otisnuo se u trenerske vode. Sa klupe je predvodio najbolju poslijeratnu ekipu Crveno - crnih ikada, a u istoriji bh. fudbala ostaće upamćen i kao prvi saradnik Fuada Muzurovića u vremenima kada se stvarao naš nacionalni tim.

Prije dva dana navršena je i puna godina od kada sa nama nije Fahrudin Avdičević, rekorder po broju nastupa u dresu tuzlanske Slobode, kapiten i direktor kluba sa Tušnja. Preminuo je 5. augusta 2019. godine u 76. godini. Avdičević je za Slobodu odigrao 825 zvaničnih utakmica i po tome je rekorder svih vremena. U jednoj sezoni je kao defanzivni igrač postigao čak 17 golova i bio rekorder u Evropi.

Članovi Uprave, stručni štab i fudbaleri tim povodom nisu posjetili mezar legendarnog fudbalera ili javnost iz FK Sloboda o tome nisu obavijestili. Na zvaničnoj klupskoj web i Facebook stranici nije bilo ni riječi o godišnjici smrti, ako ne najboljeg onda jednog od najboljih fudbalera koje je Sloboda imala.

- Desio se propust zbog kojeg žalimo. Imali smo mnogo obaveza oko specifičnog početka sezone uslijed čega se dogodio previd. Ovim putem se zbog tog propusta izvinjavamo i porodici Fahrudina Avdičevića i svim njegovim poštivaocima. U narednim godinama potrudit ćemo se da se svi bitni datumi vezani za klub i naše bivše igrače obilježe na dostojan način - rekli su nam naknadno iz press tima FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu