četvrtak, 06 Avgust 2020 11:10

SBB Tuzla o čestom plavljenju tuzlanskih ulica: Novac usmjeriti na uređenje vodotoka, odvodnih kanala, šahtova...

0508 poplava

SBB BiH GO Tuzla obratio se Saopštenjem za javnost povodom prirodnih nepogoda u Tuzli. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

”Građani Tuzle, svi vi koji se danima obraćate našim povjerenicima na terenu, obavještavamo vas da kao i vi, vijećnici Saveza za bolju budućnost u Gradskom vijeću Tuzla nisu u mogućnosti na drugi način, sem

saopćenja putem sredstava javnog informisanja, obratiti se Gradskoj upravi i gradonačelniku.

Sjednice Gradskog vijeća ostale su na virtualnom nivou, glas javnosti i predstavnika građana više niko ne sluša. Da sluša gradonačelnik bi se bavio stvarnim problemima ovog grada, ne bi polusatna kiša, kakva god bila, paralizirala grad.

Poštovani sugrađani, znamo da svojim novcem kupujete tucanik i popravljate odnesene makadame, znamo da uništavate vaše automobile na izrovanim ulicama, znamo da vam neuređeni potoci već drugi put ovog ljeta plave kuće. Znamo, ali nemamo kome prenijeti. Naš je gradonačelnik na ovu nepogodu odgovorio tako što je angažovao tuzlanski Komunalac da opere ulice, da spere nerad Gradske uprave, on tako asfaltira ulice da ih pomenuta kiša pogužva, da dobro ste čuli pogužva.

Konstanstno upućujemo inicijative, tražimo da se novac građana Tuzle odmah upotrijebi za saniranje posljedica nevremena, za uređenje vodotoka, prihvatnih odvodnih kanala i šahtova.

Dužni smo da vam prenesemo naše ogorčenje ponašanjem gradonačelnika Jasmina Imamovića na ovu vremensku nepogodu te njegov odgovor na pandemiju koronavirusa tokom koje do sada građani konkretno nisu dobili čak ni običnu zaštitnu masku.” - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu