četvrtak, 06 Avgust 2020 10:38

Tuzla: Šest srednjih škola dobilo bicikle za formiranje sekcija

0608 ekosol

Udruženje građana Ekosol provodi projekat pod nazivom „Parlamentarna debata – Rješavanje problema aerozagađenja u gradu Tuzla“ koji se realizuje u okviru projekta „Misli o prirodi!“ kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva Sarajevo(CPCD) a finansira Vlada Švedske.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju ekološke svijesti inovativnim i kreativnim pristupom kod srednjoškolske populacije putem parlamentarne debate, umjetničkog izražavanja i zdravijeg načina življenja u gradu Tuzla.

Kroz projekat su osmišljene razne aktivnosti, a jedna od njih je osnivanje biciklističkih sekcija u šest srednjih gradskih škola (Saobraćajna, Mašinska, Elektrotehnička, Mješovita, Hemijska i Gimnazija ''Meša Selimović'') kojima je donirano šest bicikala.

Kroz implementaciju ove aktivnosti pomenutih šest škola će u narednoj školskoj 2020/21 godini osnovati biciklističke sekcije kroz koje će učenici koji ne znaju naučiti voziti bicikla, a oni koji to znaju usavršiti svoju vožnju čime će škole doprinjeti osnovnom cilju ovog projekta.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu