Tuzla/Sarajevo: Danas komemoracije, dženaza i ukop Salke Bukvarevića

by nedim
| 6:23

U zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, s početkom u 11 sati, biće održana komemoracija u čast preminulog federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića.

Komemoracija će, zbog aktuelne epidemiološke situacije, biti održana uz maksimalno poštivanje preporuka i naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Održavanje komemorativnog skupa planirano je i u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, u 15 sati, nakon čega će u haremu Džindić džamije biti upriličeni dženaza i ukop ministra Bukvarevića.

On je preminuo u srijedu 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon pogoršanja zdravstvenog stanja koje je uzrokovao koronavirus.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Pripadnik je Armije RBiH od 1992.-1995. godine i jedan je od osnivača Patriotske lige i dobitnik zlatnog znaka PL-a BiH.

Jedan je od osnivača SDA u Tuzli. Funkciju ministra za boračka pitanja obavljao je od 2015. godine.

(Tuzlainfo.ba)