Patriotska liga Tuzla: Obilježena godišnjica pogibije Meldina Hajdarevića

by admin
| 19:06

Članovi Kluba Patriotske lige Tuzla su na Nišićkoj visoravni obilježili 21. godišnjicu od pogibije borca Armije Republike BiH, ratnog heroja i ‘Zlatnog ljiljana’, Meldina Hajdarevića, koji je na tom mjestu izgubio život braneći Bosnu i Hercegovinu.

 

Saborci, porodica, prijatelji i mještani Hajdarevićeve rodne Gornje Tuzle proučili su fatihu i položili cvijeće te su se prigodnim obraćanjem prisjetili lika i djela ovog ratnog heroja.

 

-Klub Patriotske lige zajedno sa Meldinovom porodicom i saborcima već godinama dolazi ovdje. To je dio duga koji imamo prema našim bosanskim šehidima koji su dali svoje živote da bismo mi bili u slobodnoj državi Bosni i Hercegovini „ – kazao je doc.dr.sc.Salko Bukvarević, član Patriotske lige i saborac Meldina Hajdarevića, ujedno podsjetivši na teške i odlučujuće dane 1993. godine za opstanak BiH.
O liku i djelu rahmetli Meldina Hajdarevića govorili su i predstavnici Organizacije šehida i poginulih boraca Tuzla kao i Saveza Organizacija šehida i poginulih boraca TK.

 

Meldin Hajdarević izgubio je život u selu Ravne u akcijama odbrane jedinog koridora za Tuzlu. U toku agresije se borio na svim ratištima širom Bosne i Hercegovine, od Bosanskog Broda, Gradačca, Teočaka, Goražda, a u borbenim akcijama je tri puta ranjavan. Dobitnik je i Zlatne plakete Tuzle.

 

Patriotska liga Tuzla obilježavanjem godišnjice njegove smrti sjeća se i svih ostalih šehida i palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine koji su svoje živote ugradili u temelje jedine nam domovine i u slobodu koju danas svi uživamo.

 

Rodbina, prijatelji i saborci Meldina Hajdarevića će u Bijeloj džamiji u Gornjoj Tuzli proučiti hatmu i obići njegov mezar, saopćeno je iz PL Tuzla.

(TI)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.