Akcija “Mejdan za buduće generacije”: Otvoreni računi i telefonski broj za pomoć potopljenom sportskom centru

by nedim
| 16:38

Iz SKPC Mejdan pozvali su pojedince i kolektive da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava neophodnih za obnovu ovog hrama sporta, koji se usljed velike poplave, koja je prošle sedmice pogodila grad Tuzlu, suočava sa brojnim problemima i štetama.

Iz ovog centra podsjećaju da je od 1984. godine Mejdan mnogima pomogao u odrastanju, kao i državi Bosni i Hercegovini jer je bio domaćin domaćim i gostujućim reprezentacijama kada druge sportske dvorane nisu mogle ili željele izaći u susret i obezbijediti prostor i ostale potrebne uslove.

˝Sada je pomoć potrebna Mejdanu. Obnovom Mejdana ponovo ćemo stvoriti uslove stotinama sportista, a vratit ćemo i publiku i navijače na naše tribine. Uz vašu podršku, obnova će biti brža i Mejdan će brže ponovo otvoriti svoja vrata i svoju dušu svim generacijama. Samo zajedničkim snagama i solidarnošću možemo vratiti stari sjaj Mejdanu, obnoviti devastirane površine i vratiti ga na raspolaganje sportistima i građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine˝, navodi se, između ostalog, u saopćenju iz SKPC Mejdan.

U skladu sa svojim mogućnostima, zainteresirani finansijsku pomoć mogu pružiti uplatom na račun: 1321002022764967, a za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB banke, sa naznakom MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE.

Također, pomoći se može i telefonskim pozivom na broj 090291060, kojim se doniraju 2 KM.

(Tuzlainfo.ba)