Tuzli 143 hiljade KM: Dodatnih 500 hiljada KM za kuće nastradalih u TK!

by admin
| 6:28

Ovaj novac je dodijeljen na osnovu Odluke o dodjeli i usmjeravanju dodatnih sredstava nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH 21.10.2014.godine, od Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, saopćio je Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Novac se usmjerava u okviru tekućih transfera drugim nivoima vlasti na ime nastavka izgradnje stambenih objekata na području Tuzlanskog kantona.

Kantonalna vlada je također donijela odluku kojom utvrđuje prioritete u raspodjeli ovog novca koji je Federalni fond uplatio na depozitni račun Tuzlanskog kantona za nastavak izgradnje stambenih objekata za navedene porodice.

Prioriteti su utvrđeni u skladu s podacima o uništenim stambenim objektima, dostavljenim od Kantonalne uprave civilne zaštite (o uništenim objektima stanovanja građana TK u poplavama i od klizišta i prirodnoj nesreći koja se dogodila u vremenu maj-august 2014. godine). 

Gradu Tuzli za četiri uništena objekta raspoređeno je 143.000 KM, Općini Gračanica za tri objekta 107.100 KM, općinama Čelić, Gradačac i Kalesija po 35.700 KM te Sapni i Srebreniku po 71.400 KM. 

Odlukom su ovlašteni općinski načelnici da radi odabira krajnjih korisnika novca utvrde detaljnije kriterije za odabir putem javnog poziva koji neće biti otvoren duže od osam dana. 

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je i Odluku o odobravanju novca s pozicije „Tekuća rezerva” u iznosu od 49.200 KM za socijalnu pomoć za 328 uposlenika u privrednom društvu Fabrika obuće „Aida” d.d. Tuzla. 

Novac će biti realizovan putem transakcijskih računa banaka kod kojih zaposlenici imaju otvorene tekuće račune. 

Banke kod kojih zaposlenici imaju otvorene tekuće račune izvršit će prenos novčanih sredstava na tekuće račune zaposlenika po ovjerenim spiskovima dostavljenim od Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, navedeno je u saopćenju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.