Vlade TK odgovara na kritike: Za našeg mandata došlo je do povećanja broja zaposlenih za 150!

by admin
| 15:40

Nakon sve češćih reakcija javnosti u kojima se aktulena „ekspertna“ Vlada TK-a etiketira kao jednako nesposobna i ništa bolja od njenih prethodnica, danas su se iz Vladinog Odjela za informisanje oglasili saopćenjem u kojem navode da je Vlada TK u proteklih sedam mjeseci ipak nešto radila.

-U periodu mart-august 2014. godine, mandatnom periodu trenutnog saziva Vlade Tuzlanskog kantona,  došlo je do povećanja broja zaposlenih za 150, što nije zabilježeno ukoliko se posmatra isti period u godinama 2010.-2013, pokazala je analiza stanja zaposlenih i nezaposlenih lica na području Tuzlanskog kantona, izvršena na osnovu podataka Federalnog zavoda za zapošljavanje i Federalnog zavoda za statistiku. Analizirajući isti period 2010.-2014. godina, uočava se  „smirivanje“ tendencije rasta broja nezaposlenih lica u mandatnom periodu trenutnog saziva Vlade Tuzlanskog kantona, započetog u martu 2014. godine, za 863 nezaposlena što je višestruko manje u odnosu na isti period prethodnih godina – saopštili su  Odjela za informisanje.

U informaciji je navedeno, između ostalog, da je navedenon zasigurno doprinijeo fokus Vlade Tuzlanskog kantona usmjeren na doprinos oporavku privrede Tuzlanskog kantona, očuvanje postojećih i stvaranju novih radnih mjesta. Efekti sprovedenih aktivnosti bi bili značajniji da se u toku mandatnog perioda u nekoliko navrata nisu dogodile prirodne nepogode, što je značajno vrijeme i trud usmjerilo ka sanaciji posljedica uzrokovanih štetama od poplava i klizišta.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.