(FOTO) Obdanište Aladin: Djeca se družila sa tuzlanskim sportistima

by admin
| 13:39

Prema programu rada Predškolske ustanove Aladin iz Tuzle i Gimnastičkog kluba Tuzla, danas je ovoj predškolskoj ustanovi organizovana posjeta vrhunskih sportistkinja i sportista iz Tuzle.

Sa djecom su danas družili bivša atletičarka Kada Delić Selimović, Damir Mulaomerović trener košarkaša Slobode i rukometni reprezentativac BiH Alen Ovčina.

-Čast nam je bila slušati velikane tuzlanskog sporta i veliko zadovoljstvo da su se upravo oni obratili našim polaznicima – istakla je Dženana Ćudić, pedagogica Predškolske ustanove Aladin.

Poslije dirljivog obraćanja sportista Tuzle, djeca su svoju sreću pokazala pjevajući navijačku himnu „Hajmo Bosno, Hajmo Hercegovino“.

-Glavni ciljevi koje ovim druženima želimo postići su naučiti djecu o korisnosti svakodnevnog vježbanja za njihovo zdravlje, priprema djece za kasniju specijalizaciju po drugim sportovima, rad sa nadarenom djecom u cilju proširenja baze potencijalnih takmičara i takmičarki i edukacija mladih o olimpijskom pokretu – istakao je prof. Almir Atiković, predstavnik Gimnastičkog kluba Tuzla

Predškolska ustanova Aladin Tuzla i Gimnastički klub Tuzla već duži period uspješno sarađuju na sličnim projektima.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.