Bit Centar Tuzla dio velikog EU projekta: Code Hub Tuzla dobit će i inovativnu laboratoriju

by nedim
| 5:54

BIT Centar zajedno sa partnerima iz Nikšića, Mostara i Zadra započeo je implementaciju projekta “2CODE”.

Cilj projekta je doprinijeti jačanju infrastrukture i kapaciteta organizacija u svrhu poboljšanja usluga podrške razvoja poslovnog okruženja u prekograničnom području.

Implementacijom ključnih aktivnosti, projekt će rezultirati uspostavom IT klastera i razvojem strategija za uspostavljene klastere, jačanjem IT mreže u Zadru, unaprijeđenim kapacitetima IT klastera u Mostaru, stvaranjem preduvjeta za prekograničnu suradnju IT klastera, razvojem programa mreže Code Hub-ova, razvojem usluga Code Hub-ova za digitalne nomade, razvojem platforme za prekograničnu mentorsku mrežu, organizacijom promotivnih poduzetničkih događaja, unaprijeđenjem postojećih coworking prostora i uspostavom inovativnih laboratorija u četiri uključena grada.

Ukupna vrijednost projekta: 929.745,82 EUR, uz EU sufinanciranje od 790.283,94 EUR.

 BIT Centar Tuzla će implementirati aktivnosti vezane uz lokalno područje unaprijeđenje Code Hub-a Tuzla kroz jačanje kapaciteta i razvoj novih usluga te uspostavu inovativnog laboratorija.

Code Hub Tuzla će biti moderno opremljen coworking prostor s radnim mjestima koji se može iznajmljivati na sat, dan, sedmicu ili mjesec. Pored brzog interneta i tehnike neophodne za neometan rad, prostor će nuditi program edukacija iz različitih oblasti, radionice,salu za sastanke, pravnu pomoć itd..

Namjenjen je freelancer-ima i onima koji su nedavno pokrenuli ili planiraju da pokrenu svoj posao. Osim freelencer-ima prostor je namjenjen studentima, pojedinicima, timovima, stučnjacima, putnicima koji će boraviti u našem gradu, a kojima je potreban poslovni prostor. Code Hub Tuzla će biti u centru grada u BIT Centru Tuzla, Trg slobode 16, 75000 Tuzla. Prostor ima bruto površinu od 130 m2 i podijeljen je na dvije prostorije i kafeteriju.

(Tuzlainfo.ba)