Zajednička akcija: Uređen vanjski prostor oko zgrade Biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla

by nedim
| 16:16

U saradnji Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla i projekta “Let's Do It“ Tuzla danas je održana akcija uređenja zelenih površina koje se nalaze pored Biblioteke.

Volonteri projekta “Let's Do It“ Tuzla skupa sa zaposlenicima Biblioteke očistili su dvorište, zasadili cvijeće i realizirali druge radove vezane za uljepšavanje zelenih površina.

Svoj doprinos ovoj aktivnosti također su dali zaposlenici JKP Komunalac RJ Parkovi na čelu sa Majdom Sejdinović, ing.poljoprivrede, Kemal Šarac dipl.ing rud., direktor Tuzla kvarc i Vrtni centar Horting Tuzla.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se svima koji su podržali ovu akciju, a posebno volonterima projekta “Let's Do It Tuzla“ koji su pomogli zaposlenicima urediti zelene površine oko biblioteke i time uljepšali njen izgled.

– Raduje nas podrška koju smo dobili kada smo se odlučili urediti vanjski prostor oko Biblioteke. Mi nastojimo jednom godišnje organizirati akcije sadnje novog cvijeća i našim uposlenicima uvijek se priključe mladi volonteri koji podržavaju ovakve vrste akcija, kazala je Trifković.

Adnan Imamović izvršni koordinator projekta „Let's do it Tuzla“ ističe da se članovi organizacionog odbora projekta „Let's do it Tuzla“ uvijek rado odazivaju na pozive za realizaciju ovakvih i sličnih aktivnosti, a koje su u svrhu poboljšanja uvjeta življenja u našoj zajednici.

– Mladi našeg projekta bili su ponovno snaga koja je uspješno oplemenila područje oko jedne izuzetno važne i relevantne javne ustanove. Također, zahvaljujemo se Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla na prepoznavanju našeg dugogodišnjeg zalaganja za grad, kazao je Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta Let's do it Tuzla.

(TI)