Posjeta obnovljenim objektima: Predstavnici Vlade Kraljevine Norveške i UNDP-a u Tuzli

by admin
| 13:45

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović danas se sastao se sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, gospodinom Danielom Hirschom, sa saradnicima, predstavnicima UNDP-a u BiH, g-đom. Zahirom Virani, zamjenicom rezidentnog predstavnika, g-đom. Renatom Radeka, menadžericom projekta „DANAS ZA NAS: UN Response to Floods”, te gospodinom Pavlom Banjac, savjetnikom za komunikacije. 

Povod sastanka bila je posjeta objektima i obnovljenim mostovima u naseljima Dokanj i Brđani, koji su nakon prirodne nesreće obnovljeni zahvaljujući sredstvima Vlade Kraljevine Norveške, u saradnji UNDP-a u BiH, Općine Tuzla, Mobilnog tima za obuku EUFOR-a iz Austrije  za pomoć pri otklanjanju posljedica prirodnih katastrofa i OS BiH. 

Gradonačelnik Tuzle zahvalio je predstavnicima Vlade Kraljevine Norveške i UNDP-a na obezbijeđenim sredstvima i dobroj saradnji, zahvaljujući kojoj su radovi na obnovi mostova urađeni efikasno i kvalitetno.

Gradonačelnik Tuzle upoznao je goste sa aktivnostima, odnosno interventnim mjerama i projektima koje je gradska administracija, zajedno sa svim službama i preduzećima poduzela i planira poduzeti u cilju sanacije klizišta, obnove oštećenih kuća i zbrinjavanja porodica pogođenih prirodnom nesrećom.

Gospodin Daniel Hirsch rekao je ovom prilikom da je sretan zbog ponovne posjete Tuzli i zadovoljan  zbog napretka i činjenice da su obezbijeđena sredstva dobro iskorištena. Također, tema razgovora bila je i uspješna saradnja na zajedničkom projektu BIT Centar Tuzla i mogućim ulaganjima u buduće inovativne i  infrastrukturalne projekte u Tuzli.

Nakon sastanka, gradonačelnik Tuzle, sa saradnicima, i gosti obišli su obnovljene mostove u Brđanima i Doknju

(TI/tuzla.ba)