Radnici „Aide“ okončali proteste: Vlada TK im obećala po 150 KM i dio posla gračaničke „Fortune“

by admin
| 14:21

Radnici Aide odustali su danas od protesta i blokade saobraćajnice nakon što su od ministara u Vladi TK dobili obećanje o uplati 150 KM jednokratne novčane pomoći.

Na sastanku je dogovoreno i da će se sve učiniti kako bi bila pokrenuta proizvodnja u pogonima u Tuzli i Dubokom Potoku, te da će se nastaviti razgovori na trajnijem rješenju problema.

Rok do kojeg se Vlada TK obavezala da radnicima uplatiti jednokratnu novčanu pomoć je utorak. Ukoliko se to ne desi gledat ćemo opet istu stvar – proteste i blokade saobraćaja.

-Na sastanku, održanom u poslijepodnevnim satima, sa predstavnicima Sindikata Fabrike obuće Aida, kojem su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar unutrašnjih poslova Midhat Dobrnjić, ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Samid Šarac i ministar zdravstva Alen Kamerić, dogovoreno je da Sindikat usaglasi i Vladi Tuzlanskog kantona uputi zvaničan zahtjev za socijalnu pomoć – saopšteno je iz Vladinog odjeljenja za informisanje.

Ministri su u popodnevnim satima održali sastanak sa predstavnicima Sindiakta i, između ostalog, informisali ih da je sa upravom Fortune dogovoreno da u narednim danima, nakon što pristigne pošiljka materijala iz Italije, ova gračanička fabrika ustupi dio svog posla i time obezbijedi posao za sva tri pogona Aida-e.

(Tuzlainfo) / Foto: Bportal