srijeda, 15 Juli 2020 13:06

Koronavirus u TK: Povećanje broja novozaraženih, najviše u Tuzli i Lukavcu

0101 03 covid tuzla

Prema danas saopštenim informacijama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla je testirano 364 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 45 osoba sa područja Tuzlanskog kantona.

Za razliku od prethodna dva dana kada broj novozaraženih nije prelazi 28, ponovo je došlo do povećanja broja dnevno evidentiranih slučajeva.

Najviše novozaraženih je u Tuzli (19) i Lukavcu (9), a Banovićima je šest, u Kalesiji četiri, u Gradačcu dva, te po jedan novi slučaj u Čeliću, Gračanici, Sapni, Srebreniku i Živinicama.

Od jučer su prijavljena dva smrtna slučaja, radi se o pacijentu iz Banovića, starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima i ženskoj osobi iz Kladnja starije životne dobi, također sa brojnim komorbiditetima.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je 701 aktivno zaražena osoba, a od početka pandemije je zabilježeno 1165 pozitivnih osoba na koronavirus.

Hospitalizirano je 59 osoba (dvoje na mehaničkoj ventilaciji). Pozitivnih u kućnoj izolaciji 642, a pod zdravstvenim nadzorom su 1009 osoba.

Do sada se oporavilo 427 osoba, a od komplikacija izazvanih korona virusom do sada je preminulo 36 osoba.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu