ponedjeljak, 13 Juli 2020 09:11

Tuzla: Volonteri vratili sjaj igralištu na Stupinama (FOTO)

1307 stupine

Udruženje građana „Multi“ u okviru projekta „Let's do it Tuzla“ uredilo je igralište u Tuzlanskom naselju Stupine.

U ovoj akciji je učestvovalo trideset volontera. Oni su, na osnovu saglasnosti Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla i tehničku pomoć i podršku JKP „Komunalac“ Tuzla, pristupili uređenju igrališta koje se nalazi u naselju Stupine, između bloka 4 i 5. Podršku akciji pružila je i kompanija „Eko život" d.o.o. Tuzla, kao i Vijeće mladih Grada Tuzla, ali i drugi partneri i prijatelji projekta. Stanovnici ovog naselja su trud i rad volontera posmatrali uz veliko zadovoljstvo.

"Prezadovoljna sam. Ovo je jedna zaista lijepa inicijativa, ne samo da se obnovi igralište za djecu već i da estetski bude lijepo, da privuče stanovnike susjednih zajednica i da dovedu njihovu djecu na ovo igralište", rekla je Alisa Hamustafić, stanovnica Tuzlanskog naselja Stupine.

U toku ove akcije mladi su prefarbali klackalice, ljulje, vrtuljak, postavili nove klupe i kante, zasadili cvijeće, uklonili otpad i dali doprinos ovoj zajednici i tako nastojali osvježiti igralište mališana.

"Nakon jednog jako teškog perioda za sve nas, čije posljedice se u većoj ili manjoj mjeri osjete i sada, članovi našeg tima odlučili su da daju poklon gradu kroz realizaciju ovakve jedne aktivnosti. Nastojimo da vratimo sjaj mjestu na kojem borave i svakodnevno se druže mališani, ali i građani", rekao je Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta.

Članica Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzla, Anamarija Divković čestitala je mladima i saopštila da će Vijeće mladih uvijek nastojati da bude dio ovakvih pozitivnih priča i inicijativa.

Let's do it Tuzla ima u planu još mnogo akcija, koje će biti prilagođene i realizirane u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Kriznog štaba TK.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu