Sedam utakmica čekaju pobjedu: FK Sloboda sve bliže dnu tabele!

by admin
| 20:24

Seriju utakmica u kojima traže pobjedu u Slobodi su nastavili i u prošlom kolu, kada na Tušnju nisu uspjeli pobjediti Velež (1:1).

Tuzlaci su posljednji put pobjedili 30. augusta, kada su pod vodstvom Denisa Sadikovića pobjedili aktuelnog prvaka, ekipu Zrinjskog.

 Od tada su Tuzlaci nanizali sedam utakmica u kojima nisu pobjedili, a u četiri posljednje pobjedu su tražili pod vodstvom portugalskog trenera Alfreda Casimira, koji je sa „crveno-crnim“ upisao tri remija i jedan poraz.

Saldo od 12 bodova, koji ih je smjestio na 12. mjesto premijerligaške tabele, u Slobodi će pokušati popraviti u predposljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva kada gostuju kod „fenjeraša“ iz Velike Obarske.

Tu takmicu će propustiti kapiten Damir Mehidić i iskusni Muhamed Omić, koji imaju treće žute kartone, što dodatno komplikuje Casmirove planove, obzirom da raspolaže sa skromnim igračkim kadrom koji mu je ranije, još za vrijeme Denisa Sadikovića, selektirao Saša Vugdalić, valjda sportski direktor kluba sa Tušnja.

Obzirom da je klupski cilj u ovoj godini opstanak u Premijer ligi, Casimiro još uvijek drži poziciju koja to i garantuje. Međutim, neostvari li pobjedu u preostala dva susreta (Mladost i Sarajevo), na proljeće ga, ukoliko ostane na Tušnju, očekuje težak zadatak.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.