četvrtak, 09 Juli 2020 16:58

Ekipu iz Tuzle predvodi dr. Zijah Rifatbegović: Tim UKC Tuzla još uvijek čeka dozvolu za odlazak u Sandžak

01012016 UKC

Naše ekipe su premne, ali čekamo da se završi izdavanje potrebnih dozvola, kazao je za Oslobođenje direktor UKC Tuzla Vahid Jusufović, komentarišući najavu da bi medicinski timovi iz BiH sutra trebali krenuti ka Sandžaku, kako bi tamođnjim zdravstvenim radnicima pomogli u borbi protiv koronavirusa.

- Svi članovi naše ekipe su poslali fotokopije svojih licenci. Bili su spremni da krenu već sutra ujutro u sedam sati. Međutim, postupak dobijanja potrebnih dozvola još nije gotov. Naime, kako sam obaviješten od ministrice Bisere Turković, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je dalo dozvolu za ulazak, ali je potrebno da svoju saglasnost da i Ljekarska komora Srbije, kako bi naši ljudi mogli tamo raditi. Kako mi je rekla ministrica Turković, ova dozvola bi trebala stići sutra ujutro, kazao je Jusufović.

U ekipi će biti šest članova i to po tri doktora i diplomirana medicinska tehničara. Predvodiće ih dr. Zijah Rifatbegović.

- Planirali smo da ovaj tim ostane u Novom Pazaru u trajanju jednog inkubacionog siklusa, odnosno 14 dana. Nakon toga ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Imamo jako puno dobrovoljaca, tako da bi mogli poslati i više od jedne medicinske ekipe, ali moramo misliti i na naše potrebe, s obzirom na porast broja zaraženih od koronavirusa, dodao je Jusufović.

(TI)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu