TK: Objavljen Javni poziv za sufinansiranje zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca

by nedim
| 13:03

U skladu sa Programom sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca 2020 i Sporazumom o međusobnoj saradnji između Federalnog zavoda za zapošljavanje, Vlade Tuzlanskog kantona, Ministarstva za boračka pitanja TK i JU Služba za zapošljavanje TK od 6.7.2020. godine, objavljen je Javni poziv za učešće u  Programu sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca 2020.

Služba za zapošljavanje TK u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje i Vladom Kantona, odnosno Ministarstvom za boračka pitanja svake godine realizuje Program sufinansiranja zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca.

Program je namijenjen poslodavcima sa područja TK koji uredno izmiruju poreze i doprinose i nemaju dugovanja ili svoj dug Poreznoj upravi isplaćuju u ratama.

Sa druge strane korisnici Programa su nezaposlene osobe sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom koje su odradile pripravnički staž i traže zaposlenje.

Za sufinansiranje izdvojeno je ukupno 400 hiljada KM, Federalni zavod je izdvojio 200, a Ministarstvo preostalih 200 hiljada.

U okviru Programa predviđena su zapošljavanja na period od 12 mjeseci, a visina mjesečne naknade koja se sufinansira iznosi nešto malo više od 1280 KM za višu i visoku stručnu spremu, a 966 KM za srednju.

Javni poziv za Program objavljen je danas na našoj web stranici i stranici Vlade TK i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Prijavni obrazac i izjavu za apliciranje, kao i više informacija zainteresovani kandidati mogu preuzeti na web stranici, kao i lično u prostorijama općinskih biroa za zapošljavanje.

Uslovi i način apliciranja nalaze se u tekstu javnog poziva koji možete preuzeti na linku: JAVNI POZIV

Obrazac prijave i izjavu možete preuzeti na linkovima: OBRAZAC i IZJAVA

Javni poziv objavljen je 8.7.2020. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja (prijave se podnose zaključno sa 23.7.2020.godine).

(Tuzlainfo.ba)