utorak, 07 Juli 2020 11:51

Koronavirus u TK: Dnevni rekord po broju novozraženih, dvije pacijentice preminule

0101 03 covid tuzla

Prema danas potvrđenim informacijama iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla je testirano 313 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod još 57 osoba sa područja Tuzlanskog kantona, što je od početka epidemije najveći broj novih slučajeva zaraze za period od 24 sata.

U posljednja 24 sata preminule su i dvije osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. 

Radi se o osobama ženskog spola. Preminula s područja Sapne je bila srednje životne dobi, a druga preminula iz Kalesije, starije životne dobi. Obje su imale brojne komorbiditete i bile su na bolničkom liječenju. 

Najviše novozaraženih je u Kalesiji (14), zatim slijede Tuzla 13, Živinice sedam, Banovići i i Lukavac po pet, Teočak četiri, Gradačac i Sapna po tri, te Srebrenik, Gračanica i Kladanj po jedan novi slučaj zaraze.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno je 530 aktivno zaraženih osoba, a od početka epidemije je zabilježeno 818 pozitivnih na koronavirus.

Trenutno je hospitalizirano 44 osoba od kojih je jedno na mehaničkoj ventilaciji. Pozitivnih u kućnoj izolaciji 486, te pod zdravstvenim nadzorom 454 osoba.

Do sada se oporavila 261 osoba, a od komplikacija izazvanih korona virusom a preminulo je 26 osoba.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu