nedjelja, 05 Juli 2020 14:53

COVID-19 / Dnevni izvještaj za TK: Više od pola novozaraženih iz Tuzle, jedna osoba preminula

0101 03 covid tuzla

Prema današnjim informacijama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla je testirano 216 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 29 osoba sa područja Tuzlanskog kantona, što je znatno manje nego jučer, kada je evidentirano najviše novih slučajeva u TK od početka pandemije COVID-19.

U posljednja 24 sata preminula i jedna ženska osoba sa područja Banovića, srednje životne dobi, koje koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Informacije o komorbiditetima kod ove osobe iz Kriznog štaba nisu potvrdili.

Najviše novozaraženih i danas je u Tuzli (16), što je za tri osobe više nego jučer. U Kalesiji je pet, tri u Živinicama, po dva u Banovićima i Srebreniku, te jedan novi slučaj u Sapni.

Na području Tuzlanskog kantona trenutno su 483 aktivno zaražene osobe, a od početka pandemije je zabilježeno 742 pozitivnih na koronavirus.

Hospitalizirano je 39 osoba (dvoje na mehaničkoj ventilaciji), dok je pozitivnih u kućnoj izolaciji 441, te pod zdravstvenim nadzorom 365 osoba.

Do sada se oporavilo 240 osoba, a od komplikacija izazvanih korona virusom preminulo 21 osoba.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu