četvrtak, 02 Juli 2020 18:58

Nova odluka: Vrtići JU "Naše dijete" ostaju zatvoreni, roditelji negoduju

2806 obdaniste

Iz JU "Naše Dijete" Tuzla, koje upravlja sa 10 gradskih obdaništa/vrtića, koja od 12. juna 2020. ne rade, danas su saopštili da vrtići sigurno neće raditi do 8.7.2020. godine, kada će nadležni inspektor donijeti konačnu odluku o odbravanju dolaska djece u vrtiće.

Podsjećamo da je Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla, tačnije njihova Sanitarna inspekcija iz preventivnih razloga, kao i zbog mogućih profesionalnih i ličnih kontakata uposlenika i djece, a kako bi se spriječilo eventualno dalje širenje virusa, donijela rješenja o privremenoj obustavi rada obdaništa u sastavu JU “Naše dijete “ Tuzla.

Odluci je prethodila pojava zaraženih osoba vaspitačica i djece u dva vrtića kojima upravlja ova javna ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje.

- Poštovani roditelji, molimo Vas za još malo strpljenja, zdravlje i sigurnost svih nas nam je na prvom mjestu. Nadamo se da ćemo početi s prijemom dječice čim prije - istakli su iz JU "Naše Dijete" Tuzla

Za to vrijeme predškolske ustanove u privatnom vlasništvu koja djeluju na području Tuzle rade nesmetano.

Roditelji na društvenim mrežama poručuju da su zbog zatvorenih vrtića na izmaku snage kada je u pitanju pronalazak opcija za čuvanje djece, te da je mnogima u pitanju i zadržavanje radnih mjesta.

Odluku Inspektorata komunalne i sanitarne djelatnosti  Grada Tuzla pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu