četvrtak, 02 Juli 2020 18:03

Iz Panonike odgovorili "kritičarima": Većina gostiju se pridržava mjera, dobijamo pozitivne komentare

0207 panonika

Ljetna sezona na tuzlanskim Panonskim jezerima otvorena je prije šest dana. Od tada je ova popularna oaza ljetne relaksacije pod stalnom "prismotrom" zbog trenutne loše epidemiloške situacije u Tuzli, koja je trenutno jedan od gradova sa najviše zaraženih osoba koronavirusom u BiH.

Za to vrijeme na Panonskim jezerima se svakodnevno okuplja više hiljada posjetitelja, koji se prema tvrdnjama menadžmenta ovog kompleksa u najvećoj mjeri pridržavaju propisanih mjera koje su određene za javna kupališta. 

Panonska jezera proteklih dana su često spominjana na društvenim mrežama kao poređenje sa mjerama poput zatvaranja posjeta staračkim domovima, otežanom pristupu zdravstvenim ustanovama i institucijama gdje se stvaraju velike gužve u redovima za čekanje, dok je na Panonskim jezerima sa prisustvom velikog broja ljudi situacija prilično opuštena.

Danas su iz Panonike i ako ne direktno naslovljeno, ali se može tako protumačiti, odgovorili kritičarima na društvenim mrežama:

- Želimo da vam saopštimo da se velika većina gostiju na kompleksu slanih jezera Panonika pridržava preventivnih mjera protiv širenja korona virusa i da dobijamo vaše pozitivne komentare o načinu našeg rada. U tom smislu želimo da vam se zahvalimo na saradnji sa našim uposlenicima, posebno sa momcima i djevojkama u plavom, našim spasiocima-redarima koji su sa vama na plažama Panonike, jer je pridržavanje preventivnih mjera jedini način da se zaštitimo. U tom smislu, nećemo vas danas puno opterećivati saopštenjima i čitanjima preko razglasnih sistema preventivnih mjera, želimo da se dobro odmorite, riješite stresova, da se nasmijemo i budemo raspoloženi - istakli su iz Panonike saopštivši da je danas do 15 sati u kompleks Panonike ušlo 2988 gostiju.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu