ponedjeljak, 29 Juni 2020 21:55

Panonska jezera: Spasilac brzom reakcijom spasio petogodišnjeg dječaka

2906 spasilacka

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli jučer je pravoremneom intervencijom spasilačke službe od utapanja spašen petogodišnji dječak.

- Jučer u 16 sati spasilac Mišo Stanek je na poziciji trećeg jezera Panonike spasio je od utapanja dječaka H.G. rođen 2015. iz Gračanice. Dječak je neplivač koji je koristio plivačko pomagalo plastični šlauf, ali nije bio pod kontrolom roditelja. U jednom trenutku je dječak izgubio kontrolu i kontakt sa pomagalom i naglo potonuo. To je primijetio spomenuti spasila koji je munjevito reagovao, skočio u vodu u uniformi i kompletnom opremom, i spasio dječaka od utapanja. Dječak je nakon spašavanja i ukazane prve pomoći od strane spasilaca bio pri svijesti i komunikativan te je predat dežurnoj ekipi hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla na Panonici na dalje postupanje - istakli su iz Panonike, koji su ovu priču podijelili na svojoj Facebook stranici.

Ovaj slučaj je bio povod da iz Panonike apeluju na roditelje da paze na svoju malodobnu djecu, jer su samo oni odgovorni za njihovo zdravlje i sigurnost u vodi. JKP Pannonica doo Tuzla je čestitala Spasilačko-redarskoj službi Ski Jet na odlično odrađenom poslu na brizi o zdravlju i sigurnosti gostiju Panonike.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu