ponedjeljak, 29 Juni 2020 19:53

Na useljenje čekaju 13 godina: Prevareni kupci SPO "15. maj" najavili nove proteste

1704 spo15maj

Udruženje kupaca "SPO 15. maj" Tuzla danas je saopštenjem za javnost podsjetilo da prošaoi trinaesti  po redu 15. maj, nakon što je počela gradnja  SPO 15. maj u Tuzli.

- Nakon „obećanja“ Gradske uprave u januaru da ćemo useliti, a oni obaviti tehnički prijem objekta prije 15. maja ove godine, to se do danas nije desilo. Već mjesecima traje šutnja Gradske uprave u rješavanju pitanja vezanih za Direkciju za izgradnju, a koja je još uvijek u većinskom vlasništvu Grada. Do danas nije do kraja  sprovedena ni odluka Gradskog  vijeća iz novembra 2017. godine, vezana za priključenje objekta SPO 15. maj na elektroenergetsku mrežu. Firma „Giprom“ d.o.o. nije ispunila svoje obaveze vezane za završetak objekta, kao ni potrebnu dokumentaciju za tehnički prijem objekta. Tužilaštvo TK i dalje šuti po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016. godine i neimenuje krivce i nedonosi tužilačku odluku - istakli su iz spomenutog udruženja.

Udruženje kupaca "SPO 15. maj" Tuzla najavilo je nove proteste u petak, 3. jula 2020. godine u vidu protestne šetnje rutom SPO 15.maj – Plato kod zgrade Jupiter.

Okupljanje je ispred nezavršenog objekta SPO 15. maj u 13:30, a protestna šetnja kreće u 14.00 sati, a zbog trenutne situacije sa COVID-19 broj učesnika u protestnoj šetnji je ograničen na 50 osoba.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu