nedjelja, 28 Juni 2020 13:44

(VIDEO) Haos na raskrsnici kod BKC-a: Semafori ne rade ispravno, učesnici u saobraćaju zbunjeni

2806 semafor

Nakon što smo jučer i danas dobili informacije da semaforska signalizacija na reskrsnici kod BKC-a u Tuzli ne radi ispravno i da zbog toga pravi velike probleme učesnicima u saobraćaju, danas smo na licu mjesta i snimili kako semafori zaista (ne)rade.

U raskrsnicu smo ušli sa sjeverne strane, kroz ulicu Mije Keroševića Guje. Vozila koja su na semaforu čekala uključenje na južnu saobraćajnicu su se na crvenom svjetlu zadržavala duže nego je to uobičajeno, a žuto i zeleno svjetlo nismo dočekali. 

Nakon treperanja crvenog, na semaforima u jednom trenutku nije radilo niti jedno svjetlo.

Prema svjedočenju naših čitatelja ovakve situacije se dešavaju od jučer, te izazivaju velike probleme svim učesnicima u saobraćaju, koji nisu sigurni da li se na raskrsnici trebaju poštovati ili ne vertikalnu signalizaciju.

Pokušali smo kontaktirati i JKP “Saobraćaj i komunikacije-Tuzla” d.o.o. koje vrši ugradnju i održavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije, ali nam se na dostupne telefone danas niko nije javljao.

Na njihovoj web stranici je navedeno da je Semaforska signalizacija na raskrsnici  “BKC” izvan funkcije, ali ni u kom slučaju ne bi trebalo značiti da semaforska signalizacija radi "na pola".

Pogledajte video sa spomenute raskrsnice:

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu