UKC Tuzla: Obustavljeni svi elektivni (hladni) operativni zahvati

by nedim
| 15:44

S obzirom na pogoršanje epidemiloške situacije u TK, menadžment Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla je donio odluku da od sutra, 24.juna 2020.godine, narednih 14 dana prekida sa izvođenjem elektivnih (hladnih) operativnih zahvata.

Rad u specijalističko konsultativnim ambulantama ostaje organizovan na način da iste rade u vremenskom periodu od 8:00 do 20:00 sati, tako da se zakazivanje pacijenata na prve postoperativne ili posthospitalne preglede vrši u odgovarajućim terminima tokom cijelog dana.

– Apelujemo na pacijente da su u obavezi prilikom prolaska kroz trijažne punktove na ulazu u UKC Tuzla imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), održavanja propisane fizičke distance gdje je to moguće, kao i izbjegavanje okupljanja u većim grupama. Menadžment UKC Tuzla će i dalje pratiti epidemiološku situaciju u TK i uz saglasnost Ministarstva zdravstva TK donositi naredne odluke. Mole se pacijenti na razumjevanje, kao i da se pridržavaju ovih odluka – saopšteno je iz UKC Tuzla.

Elektivni zahvat je operativni zahvat unaprijed dogovoren za određeni termin, obavlja se na zahtjev pacijenta, a stanje ne ugrožava život.

(Tuzlainfo.ba)