Danas na Tušnju Sloboda – Velež: Casimiro još uvijek traži prvu pobjedu!

by admin
| 5:46

Crveno – crni, prema riječima Alfreda Casimira, koji još uvijek čeka svoju prvu pobjedu na kormilu Slobode, spremni dočekuju „Rođene“.

“Pred nama je kvalitetan protivnik kojeg respektujemo i koji sigurno rasterećeno dolazi u Tuzlu. Vole se nadigravati i očekujem da će tako biti i na Tušnju. Velež je dobra ekipa koja igra otvoreno, a protiv takvih timova je lakše igrati nego protiv ekipa koje se isključivo brane”, poručio je šef struke FK Sloboda.

U odnosu na meč iz Banjaluke u postavi „Crveno – crnih“ ne bi trebalo biti mnogo igračkih promjena. Casimira Raduje povratak Efendića na desni bok, no mnogo veći problemi tiču se navalne linije. Ekipu muči neefikasnost, posebno nakon povrede Radovanovića.

“Nadamo se da ćemo nastaviti igrati kao protiv Borca. Fali nam završnica, konkretna igra na 30 metara od gola protivnika i to ćemo probati popraviti već u meču protiv Veleža. Igramo na domaćem terenu i razmišljamo samo o pobjedi. Izostanak povrijeđenog Radovanovića moraćemo nadomjestiti i u sadašnjoj ekipi pronaći onoga koji će ga adekvatno zamijeniti. U Banjaluci nam je jedan mladi igrač, Pršeš, donio dinamiku u veznom redu, a mi ćemo i ubuduće nastaviti tražiti nove mlade snage. Svi igrači su spremni za ovaj meč. Možda će nam 13. kolo biti i sretno. Računamo i na podršku naših vjernih navijača koji su naš 12. igrač i koji su u Banja Luci prepoznali našu želju za dobrim rezultatom”, istakao je naš šef struke.

Protiv Veleža bi na travnjak Tušnja trebala istrčati sljedeća jedanaestorka: Fejzić, Efendić, Salihović, Mitrović, Kuduzović, Omić, Pršeš, Šećerović (Kiso), Mehidić, Sarić, Mujkić (Mujić).

Utakmica se igra danas (subota), sa početkom u 13.30 sati.

(TI/fksloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.