petak, 05 Juni 2020 22:32

Iz Platforme za progres najavili protestnu šetnju i u Tuzli, te novu u Sarajevu

0506 platforma

Nakon što su 16. maja održali mirnu protestnu šetnju u Mostaru, zatim 30. maja u Sarajevu, iz Platforme za progres su najavili novu koja će se održati u Tuzli 13. juna.

- Javnosti poručujemo da Platforma za progres čvrsto drži svoja obećanja. Obećali smo da ćemo u Sarajevu, ali i u drugim gradovim širom Bosne i Hercegovine održavati mirne protestne šetnje, izražavajući zajedno sa građanima i građankama svoje nezadovoljstvo aktuelnom politikom. Obećali smo 30. maja da ćemo se ponovo okupiti u Sarajevu. Vjerujući u snagu promjena i pozivajući se na naše principe i naše zahtjeve, ponovo pozivamo javnost da nam se pridruži na mirnim građanskim protestima koji će se održati 27. juna u Sarajevu - saopštili su.

Mirna protestna šetnja u Tuzli će krenuti u 11:55 ili simbolično 5 do 12 sa igrališta na Stupinama B9. Učesnici šetnje kretat će se sa Stupina, južnom magistralom, dalje ulicom Mirze Delibašića i Turalibegovom a završnica mirne protestne šetnje će biti održana na Trgu slobode.

Zahtjevi će biti isti i odnosit će se na: izbore, korupciju i stanje u kojem su se našli privrednici i radnici naše države tokom pandemije.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu