petak, 05 Juni 2020 18:00

Sastanak gradonačelnika Imamovića sa ambasadorom Sattlerom: Poboljšanje uslova rada u pravosudnim institucijama

0506 sattler

Danas, nakon svečanog otvaranja zgrade Općinskog suda u Tuzli, koja je izgrađena sredstvima Evropske unije, upriličen je sastanak šefa Delegacije i Specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, ambasadora Johanna Sattlera i gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića.

Gradonačelnik se, još jednom, u ime građana Tuzle, zahvalio ambasadoru Sattleru i Evropskoj uniji na ovom velikom projektu, te istakao: „Zahvalni smo Delegaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini i pravosuđu na nastojanju da se poboljšaju uvjeti rada pravosudnim institucijama. Svi zajedno trebamo njegovati poštovanje prema sudskoj vlasti, zalagati se za njenu neovisnost, jer neovisno pravosuđe je temelj svake države. Zahvaljujući podršci EU, ovaj grad je dobio najljepšu zgradu Suda u Bosni i Hercegovini“.

U nastavku razgovora, ambasador Sattler i gradonačelnik Imamović razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Tuzli i Bosni i Hercegovini, sa osvrtom na zdravstvene, ekonomske i socijalne posljedice pandemije. Gradonačelnik je ambasadoru Sattleru predstavio mjere koje je Grad Tuzla poduzeo na ublažavanju ekonomskih i socijalnih posljedica pandemije, te predstavio neke od najznačajnijih privrednih i razvojnih projekata Grada Tuzle.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu